Paltamo-Seura ry suunnittelee, järjestää ja toteuttaa erilaisia tapahtumia.
Yhdistys toimii myös yhteistyökumppanina eri toimijoiden kanssa monissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Museotapahtumat

Kirkonkylässä sijaitsevassa Paltamon kotiseutumuseossa ja pihamiljöössä järjestetään sekä kesäaikaan että talvisin tapahtumia: kesäkuussa Käö kahtomassa – Kainuun museoviikon aikana ovat museolla avoimet ovet. Tilaisuuteen on usein liitetty iltapäivään sijoittuva teemallinen lastentapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä eri kumppanien kanssa. Myös talvikautena järjestetään museolla tapahtumia. Museotilaisuuksista ilmoitetaan lehdissä ja tiedotteilla.

Paltamo-päivät

Paltamo-päiviä on järjestetty v. 1970 alkaen. Paltamo-Seura toimi aktiivisesti päivien aikaansaamiseksi ja oli mukana alkuvuosien järjestelyissä. Nykyisin tapahtuman järjestelyjen päävastuu on Paltamon kunnalla ja seura osallistuu oheistapahtumiin – esim. kotiseutumuseolla tai jossakin kotimuseossa on avoimet ovet ja kohde-esittely.

Norssikarnevaalit

Kiehimänjoen varressa Eino Leino -puistoalueella järjestetään toukokuussa Norssikarnevaalit. Ensimmäinen norssitapahtuma pidettiin v. 1983. Paltamo-Seura on ollut tilaisuuden järjestelyissä mukana alusta lähtien ja v. 1985 alkaen seura on valinnut norssi-isännän, joka vie norssi- ja kalastusperinnettä eteenpäin tai yleisesti lisää kalastukseen liittyvän toiminnan tunnettuutta.

Kesätapahtuma 2018

Paltamo-Seura ry

Paltamo-Seura ry on Suomen Kotiseutuliitto ry:n paikallisjärjestö, joka pyrkii säilyttämään vanhan Paltamon kulttuuriperinnön ja luomaan edellytyksiä Paltamon tulevaisuuden kehittymiselle. Seuran hallintaan kuuluu kotiseutumuseo, Rinteen vesimylly ja kaksi tervavenettä.

Paltamon kotiseutuyhdistys Paltamo-Seura ry on perustettu v. 1956.

Liity jäseneksi!

Jäsenmaksu 15€
Tilinumero: FI08 5324 0920 0222 23

Paltamon Ekomuseo

Paltamo-Seura ry:n hallinnoima projekti, jossa ovat tällä hetkellä mukana Vaarankylä, Melalahti, Mieslahti, Kiehimänsuu, Kivesjärvi ja Uura.

Puheenjohtaja: Kaisa Toivonen p. 044 5425375, etunimi.sukunimi@gmail.com

MuseoÄmmi: Senja Säkkinen p. 050 5302406, etunimi.sukunimi@gmail.com