Tapahtumat

Paltamo-Seura ry suunnittelee, järjestää ja toteuttaa erilaisia tapahtumia.
Yhdistys toimii myös yhteistyökumppanina eri toimijoiden kanssa monissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Lisätietoa

Museotapahtumat

Kirkonkylässä sijaitsevassa Paltamon kotiseutumuseossa ja pihamiljöössä järjestetään sekä kesäaikaan että talvisin tapahtumia: kesäkuussa Käö kahtomassa – Kainuun museoviikon aikana ovat museolla avoimet ovet. Tilaisuuteen on usein liitetty iltapäivään sijoittuva teemallinen lastentapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä eri kumppanien kanssa. Myös talvikautena järjestetään museolla tapahtumia. Museotilaisuuksista ilmoitetaan lehdissä ja tiedotteilla.

Paltamo-päivät

Paltamo-päiviä on järjestetty v. 1970 alkaen. Paltamo-Seura toimi aktiivisesti päivien aikaansaamiseksi ja oli mukana alkuvuosien järjestelyissä. Nykyisin tapahtuman järjestelyjen päävastuu on Paltamon kunnalla ja seura osallistuu oheistapahtumiin – esim. kotiseutumuseolla tai jossakin kotimuseossa on avoimet ovet ja kohde-esittely.

Norssikarnevaalit

Kiehimänjoen varressa Eino Leino -puistoalueella järjestetään toukokuussa Norssikarnevaalit. Ensimmäinen norssitapahtuma pidettiin v. 1983. Paltamo-Seura on ollut tilaisuuden järjestelyissä mukana alusta lähtien ja v. 1985 alkaen seura on valinnut norssi-isännän, joka vie norssi- ja kalastusperinnettä eteenpäin tai yleisesti lisää kalastukseen liittyvän toiminnan tunnettuutta.

Paltamon kotiseutumuseo

Museo avoinna 2024:

24.6. - 2.8. ma-pe klo 11-17

- Lepikontie 11, Paltamo kk.
- Tiedustelut: p. 050 5302406