Oulujärvi kiikarissa

Hankkeessa suuntaamme katseen Oulujärven luonto- ja kulttuuritoiminnan kehittämiseen

Tietoja hankkeesta

Seminaari

Hankkeessa tuodaan yhteen toimijoita eri tavoin, kuten kesällä järjestettävään Oulujärvi -seminaariin. Oulujärveä tuodaan näkyväksi esimerkiksi näyttelyjen ja yhteisötaideteoksen kautta.

Näyttelyt

Näyttelyjä varten haemme tietoa Oulujärveä kuvaavista valokuvista, maalauksista ja muista teoksista, kuten vaikkapa sävellyksistä, kertoo hankkeen “kiikaroija”, Sari Leinonen. Näistä voi ottaa yhteyttä Paltamo-Seuraan ja hakuilmoituksia tehdään vuoden edetessä.

Infopiste

Oulujärven omaa infopistettä on suunniteltu eri sijainneilla lukuisia kertoja. Esimerkiksi Saimaalla on oma järviluontokeskus, Saimaarium. Nykyaikaan voisi sopia myös se, että Oulujärven tapahtumat, palvelut, sekä luonto- ja kulttuuritieto vain löytyisivät keskitetymmin netistä.

Seminaarin ohjelma

Oulujärvi -etäseminaari (Teams) To 10.6. klo 17-19.30

Luento vie videoiden ja luentojen kautta monipuolisesti Oulujärvelle. Tervetuloa mukaan Kainuun merelle!

– Tervetulosanat: Paltamo-Seura

– Video: Kalastajan mukana Oulujärvellä / Luonnollisesti Oulujärvi

Reijo Heikkinen: Oulujärven saaret

Maria Helo/Vuolijoen maaseutuyhdistys: Missä kannattaa käydä kun kiertää Oulujärven

Oulujärven melojat: Järven melontakeskukset, reitit ja melontatoiminta

Lisäksi kommenttipuheenvuorot:
Kainuun ELY/Kimmo Virtanen: Oulujärven tilan tarkkailu

Hanna Pasula/Kajaanin kaupunki: Kajaanin uuden lähiluontokohdekartan esittely

Elias Lönnrot -seura ja Kainuun Opisto: Kalevalan jalanjäljillä & Oulujärven luonto- ja kulttuurikeskus

Järjestää Paltamo-Seuran Oulujärvi kiikarissa -hanke ja Kainuun Opisto.

Ilmoittautuminen sari.leinonen@angervo.fi, saat osallistumislinkin lähempänä tapahtumaa.

Oulujärvi Leader ry
Hankeen rahoittanut taho.

oulujarvileader.fi

Elias Lönnrot -seura
Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Elias Lönnrotin elämäntyötä.

facebook.com/eliaslonnrotseurary

Oulujärven Jättiläiset ry
Oulujärven alueella toimiva yhdistys.

Kainuun opisto
Kainuun Opisto on kaikille avoin ja monien mahdollisuuksien kansanopisto, joka sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Opiston tarina alkaa yli 100 vuoden takaa.

kainuunopisto.fi

Paltamon kunta
Tervantuoksuisen historian omaava Paltamo on Kainuun emäpitäjä, joka on kasvanut metsistä ja ihmisistä kokoaan suuremmaksi.

paltamo.fi

Lisätietoja antaa hankkeen “kiikaroija” Sari Leinonen