Kokoelmat

Esineet - Valokuvat ja arkisto

Paltamo-Seuran valokuvakokoelmiin kuuluun noin 50 000 kuvaa, joista on digitoitu yli puolet. Kuvat on saatu lahjoituksina ja erilaisten keräysten yhteydessä, joita  seura on järjestänyt myös yhdessä eri tahojen kanssa.

Merkittävän valokuvalisän seura  sai v. 1998 kun paikallisen Väylä-lehden päätoimittaja Jorma Säde lahjoitti yhdistykselle Paltamoa koskevan valokuvakokoelman, joka  sisältää yli 30 000 kuvaa ja negatiivia vuosilta 1977-1997.

Seuran valokuvakokoelmaa kartutetaan jatkuvasti ja Paltamo-Seura  mm.  dokumentoi tapahtumia, perinteitä ja nykypäivää. Seura ottaa vastaan valokuvalahjoituksia.

Paltamo-Seuran arkistomateriaali koostuu pääasiassa kotiseutuyhdistyksen toimintavuosina koostuneesta materiaalista: pöytäkirjoja, kirjeenvaihtoa, artikkeleita, erilaisten keräysten  materiaalia ym. Lisäksi arkistoon  kuuluu lainajyvästön  (nykyisen museorakennuksen) toimintaan liittyvää materiaalia, mm pöytä- ja tilakirjoja. Myös arkistomateriaalia kartutetaan.

Valokuvia ja arkistomateriaalia säilytetään  Paltamon kirjastossa  arkistokaapissa. Materiaalia on myös  kotiseutumuseossa sekä muissa tiloissa. Kirjastossa säilytettävään materiaaliin voi tutustua sopimuksen mukaan kirjaston aukioloaikoina.

Tiedustelut:

Arkisto - kaisa.toivonen@gmail.com